De strijd tegen Eustachius

Vandaag zijn we de strijd tegen de oorontstekingen aangegaan. (In december had Marth voor de vierde keer een ooronsteking.) Pijnlijke oortjes, moeilijker kunnen drinken, slapeloze nachten ... vréselijk! Dr. Kuhweide heeft deze ochtend een trommelvliesbuisje in elk oortje gestoken. Trommelvliesbuisjes zijn kleine plastic buisjes die in het trommelvlies geplaatst worden.  Om 7 uur hadden we een afspraak met de Grote Beer van het AZ Sint-Jan. (lees: onthaal dagkliniek voor de kindjes). Om 7.30 onderging Marth een aantal kleine (voor)onderzoekjes en moesten we afscheid nemen van papa :-( Om iets voor 8 uur kreeg ik een wit pak, dito mutske en groene 'schoenen' aangemeten. Ik was erg zenuwachtig en Marth? Zij wist niet waar het eerst te kijken: overal schermen met knipperende lichtjes en veel blinkende knopjes om aan te prutsen(helaas verboden speelterrein voor de grijpgrage handjes!) Het moment dat ze onder narcose gebracht werd, was akelig! Vanaf dat moment moest ik terug naar haar kamertje. Een klein half uurtje later, kwam de verpleegster zeggen dat we Marth konden ophalen op het operatiekwartier. Alles is goed verlopen: OEF! De keuze maken tussen buisjes en antibiotica was niet moeilijk ... nu enkel nog hopen dat de buisjes hun 'werk' doen hé?!

Plaats een reactie