Tuindieren

Sinds een paar weken hebben we huisdieren, nu ja écht huisdieren kan je ze niet noemen laat ons zeggen 'tuindieren'. We hebben twee katten: een mama-kat met haar klein katje. Om het op z'n zachtst uit te drukken: Marth is nogal wild van dat kleine katje! Van zodra we zeggen dat het katje in de tuin zit, loopt ze vliegensvlug naar de deur en begint ze steevast enthousiast te roepen. Dit tot grote ergernis van de mama-kat (die regelmatig eens flink blaast in Marth haar richting) en tot grote schrik van die mini-kat natuurlijk! Voor Marth is de pret gegarandeerd op dat moment!

's Avonds mag ze dan stukjes brood of kaas naar onze tuindieren gooien. (Enfin laat ons zeggen dat de helft van de kaas in haar mond verdwijnt en de andere helft bij de katten beland.)

Vaak gooit ze speelgoed naar hen (opdat ze ermee zouden spelen? Of zou ze een venijnig kantje aan't ontwikkelen zijn? Laat ons het maar houden bij de eerste gedachte!:-))

Gisteren deed er zich een fantastisch moment voor: Marth zat op haar poep voor de deur en ze was druk aan het vertellen tegen de katten. Ik heb haar een 10-tal minuten geobserveerd, 't was echt schitterend om haar zo bezig te zien! Zo vrolijk, zo lief ... écht Marth!

Plaats een reactie