Wonderlijke kinderlogica

Deze ochtend wekte Marth ons met de volgende woorden: Papa, mama, het is niet meer donker buiten! En gelijk had ze! (Helaas, vanaf zo'n moment, is het niet meer mogelijk om nog een kwartiertje zalig te soezen onder het heerlijke warme donsdenken.) Gisterenavond, na het verhaaltje van de Sneeuwman, had ik haar in bed gestopt met de wijze raad te slapen tot het licht was. Tja, mijn goede raad heeft ze opgevolgd, hoewel een uurtje langer slapen aangenaam is.  Hoe luidt het spreekwoord ook al weer? Ochtendstond heeft goud in de mond?

Onlangs stonden we in een drukke winkel, aan te schuiven aan de kassa. Plots roept Marth: Kijk een brommer! Voor alle duidelijkheid: het was een man in een elektische rolstoel.

Marth drinkt enkel plat water. Brubbeltjeswater lust ze niet. Af en toe neemt ze de proef op de som om te zien of wij haar niet stiekem spuitwater voorschotelen. Doorslaggevend bewijsmateriaal: ze legt haar oor op haar glas en luistert of ze brubbeltjes hoort!

Zo worden we vaak getrakteerd op een staaltje kinderlogica. Het zijn van die momenten dat je niet meer bij komt van het lachen om die ene rake opmerking of dat lieve schattige woordje waardoor je helemaal van kaart kan zijn... Soms zo lief, zo raak, zo beschamend, zo leuk, zo ... Zo héérlijk die kinderlogica!

1 reactie op “Wonderlijke kinderlogica”

  1. Oma Linda, 7/11/2010 om 15:51:21

    Altijd al geweten dat Marth een pientere meid is...
    Op z'n Vlaams; 'ze laat zich niet makkelijk bij 't veertienste zetten'

Plaats een reactie