toversoep

Gisteren was het Halloween! Bij dit griezelfeest hoort griezelig eten! Wat dacht je van heksensoep! Uit sprookjes begrijp ik dat heksen het liefst allerlei vieze dingen in hun pot gooien: drie poten van een dikke spin, vijf haren van een groene trol, wat water uit een vieze beek, mengen met beschimmeld brood. Traditioneel danst de heks dan om de soep, terwijl ze wilde kreten slaakt.

Wij gooiden het over een andere boeg! Zo maak je spinnensoep (ook lekker voor niet-heksen trouwens). Ingrediënten: pompoen, wortelen, uien, bouillon en p&z, gehakt en pasta. De basis is een heerlijke pompoensoep. (Boter in pot, uien fruiten, wortelen en pompoen toevoegen en kort stoven. Bouillon toevoegen en alles aan de kook brengen.)

Ondertussen zet je je sous-chefs aan het werk. Sous-chef Marth rolde balletjes en sous-chef Fien at/gooide/plette/... de balletjes. Terwijl je je werkkrachten in het oog houdt, maak je de spinnen (pasta door de balletjes steken) en daarna kook je de spinnen. Ondertussen is de soep klaar om te mixen. Ten slotte de soep en de spinnen samenvoegen en ... smullen maar!

2 reacties op “toversoep”

  1. Nonkel Davy, 2/11/2011 om 13:23:24

    Brrr, ik durf geen soep meer eten nu!

  2. OmLinda, 2/11/2011 om 14:10:46

    De heksensoep doet mij wel watertanden...

Plaats een reactie