kinderen van hun tijd

Gisteren was het werelddag van de TELEVISIE! (World Television Day). Volgens de Verenigde Naties is het een dag waarop extra aandacht besteed wordt aan culturele uitwisseling die gericht is op vrede, veiligheid en economische en sociale ontwikkeling.

Ontdek hoe onze bengels spelenderwijs kennismaken met digitale media: televisie, gsm, smartphone, computers ...! Al heel vroeg maakt een kind kennis met de computer (die niet meer uit onze maatschappij weg te denken is). Wat doet zoiets met hun creativiteit? Ik ben ervan overtuigd dat een computer meer dan alleen passief vermaak is. De interesse voor computers begint bij kinderen al vroeg. Fien vindt het leuk om te kijken naar een Bumba of Mega Mindy. Actief meedoen begint zo rond twee jaar. Af en toe klikt ze er wat op los. Veel verder reikt haar computervaardigheid nog niet. Marth kiest, start, stopt tekenfilmpjes op YouTube. Ook het volume aanpassen is geen probleem!

1 reactie op “kinderen van hun tijd”

  1. Daddyo, 22/11/2011 om 21:47:39

    Die bengels hebben het van iemand mee hé :)

Plaats een reactie