Spaghetti

Vlak voor we aan tafel gaan, vraagt Marth ' Mama, is het échte spaghetti?' 'Tuurlijk Marth!', verzeker ik haar (wat zou ik haar anders serveren?!). Waarop mijn dochter reageert: 'Ah, dan is 't goed!

Is er hier sprake van een kritische eter of gewoon een fijnproevertje? Eten is voor veel volwassenen een feest. Onze kleuter doet soms wat moeilijk over wat er op haar bordje ligt. Frietjes, soep mét balletjes, worst, puree, rijst, kip, vis, worteltjes, roerei, appelmoes, kabouterpatatjes (kleine, gebakken aardappeltjes), champignons, maïs ... dit lekkers behoort tot haar favoriete maaltijden. Alles 'in 't groen' weigert ze systematisch van haar bordje: courgette, prei, erwtjes, sla ... Misschien moeten we binnenkort de prinsessenboontjes eens voorschotelen?! :-)

Plaats een reactie