De zwaluwen zijn terug!

Het is lente! Vandaag spotte ik de eerste zwaluwen in de straat. Het zijn niet zomààr zwaluwen, het zijn onze zwaluwen. Waarom vermoed ik dat? Wel, wij hebben twee (kunst)nestjes hangen aan onze voorgevel én normaalgezien begeven zwaluwen zich trouw naar hun vorige nestplaats. De sierlijke vogels blijven uiteraard welkom bij ons. (Stel mij de vraag nog eens binnen een paar weken wanneer de gevel opnieuw met str*nt beklad is of wanneer ze dagelijks vanaf 5 u 's ochtends luid kwetterend de dag verkennen. Hopelijk ben ik nog even enthousiast ...) In de late namiddag en 's avonds zorgen de kleine acrobaten voor spektakel in de straat: tijdens hun duikvluchten happen ze kwiek naar allerlei insecten.

1 reactie op “De zwaluwen zijn terug!”

  1. mieke, 9/05/2011 om 20:45:46

    en de zelfgebouwde nestjes op school bleven tot nu toe leeg :-( Waarschijnlijk is dit door de droogte. Ze zoeken normaal gezien stro, vliegen daarmee naar een plas "modderwater" en herstellen op die manier de nesten van vorig jaar. Dit jaar geen "modder" te zien en alle (kunst)nestjes in de straat bewoond. Gelukkig kunnen ze daar nog terecht maar op school staan 11 (!) nestjes leeg

Plaats een reactie