Borstvoeding ... natuurlijk!

Van 1 tot en met 7 augustus gaat de internationale week van de borstvoeding door. Op initiatief van de World Alliance for Breastfeeding Action wordt tijdens deze week borstvoeding gepromoot. De organisatie wil met deze week de aandacht vestigen op borstvoeding, BV beschermen en te ondersteunen.

Dit initiatief kan ik uiteraard enkel maar toejuichen! Het is hét natuurlijk product bij uitstek, het schept een unieke band met je baby en het is best wel handig ook (geen gedoe met flesjes en poeder). Steeds meer moeders geven weer BV en steeds meer moeders genieten daar zo van dat ze daar niet mee stoppen na de eerste zes maanden. Ook dit kan ik enkel maar toejuichen (uit de omgeving komen soms verbaasde reacties: krijgt ze nu nog BV? )! Ik had nooit gedacht zo lang door te gaan met borstvoeden, maar plots is ze al 17 maanden en geniet Fien nog elke dag van lekkere mamamelk. Het is binnen ons gezin een heel natuurlijk onderdeel van mijn dochters opvoeding. Zelfs Marth geeft haar poppen BV! :-)

Plaats een reactie