Brood op de plank!

Ooit hier al van gehoord: zich de kaas van het brood laten eten? Wel zo voel ik mij soms. Waar is de tijd gebleven dat  je tussendoor een koekje kon knabbelen zonder dat die koek opgeëist werd? (Nu moet je dat in den duik doen of er blijft écht geen kruimel over!) Of een fris glas fruitsap kon drinken zonder dat er dorstige kinderen om je heen staan en nét ook jouw glas willen (néén, uiteraard niet uit hun glas want uit mama's glas smaakt dat véél beter - wat had je gedacht?) Waar is de tijd gebleven dat je tijdens het koken ongestoord wat chips kon knabbelen …  Vooral 's avonds staan de hongerige bengels op scherp. Het horen van een knisperend geluid (denk maar aan een zak chips), een kastdeur die open gaat (Het zou maar eens de deur van de koekjeskast moeten zijn hé?!), een fles (tönissteiner Orange) die open gedraaid wordt … leidt tot de onvermijdelijke vragen vanuit de living (met nog steeds één oog op het scherm gericht): Wat is dat? Wat eet je? Wat drink je? Is dat lekker? Mag ik ook? ...

Tegenwoordig verdwijnen de frietjes uit je bord als je even je rug draait, graaien ze letterlijk de kaas van tussen je boterham, lopen ze weg met jouw koek (en toevallig ook jouw laatste favoriete koekje in huis)  of als je écht geluk hebt: eten ze jouw boterham op en krijg je de korstjes terug. :-)

Morgen eten we gestoofde prei, ik ben benieuwd of ze morgen even enthousiast zullen zijn?

2 reacties op “Brood op de plank!”

  1. annelies, 15/09/2011 om 11:24:54

    je neemt me zelfs de woorden uit de mond :-)

  2. nancy, 19/09/2011 om 20:27:57

    schone gezegd!!!

Plaats een reactie