chaos in huis

Elke dag proberen we onze ecologische voetafdruk te beperken door te recycleren waar mogelijk en onze eet-, verplaatsings-, shopgewoonten aan te passen. Het gebruik van plastic draagtassen is nu niet meteen een bewijs van een milieubewuste levensstijl (we proberen zoveel mogelijk een boodschappentas of een mand te gebruiken) maar zowat dagelijks sluipt er ééntje ons huis binnen (dankjewel bakker om  ons dagelijks vers brood te bezorgen op een ontiegelijk vroeg uur- maar we zijn niet zo dol op jouw plastic zakken). Als ze er dan toch zijn, die zakken, kunnen we ze maar hergebruiken hé! Probleem: plastic zakken onder de gootsteen of de rondslingerende exemplaren in allerlei kleuren en formaten in de kelder - grrr!  Vrijdag was de maat vol! Een oude jeans recyKleerde ik tot een handig zakje! Bovenaan stop je de draagtassen erin en onderaan kan je ze er één voor één uittrekken.

1. Knip één van de broekspijpen af.

2. Naai een tunneltje boven- en onderaan (ik stikte op 1,5 cm/afhankelijk van je koord pas je dit aan) maar laat +-2 cm open (opgelet: vergeet niet te hechten).

3. Haal een koordje door de beide tunneltjes en knoop de eindjes aan elkaar

En zo zijn we een stapje dichter bij ons doel: een schonere wereld én minder chaos in huis!

Iemand een exemplaar? Een jeans heeft nu eenmaal twee broekspijpen. :-)

1 reactie op “chaos in huis”

  1. Eva, 26/11/2012 om 20:04:15

    Saïda, ik daag je uit om een shortje maken van de overschot voor volgende zomer :o)

Plaats een reactie