Lekker lekker lekker ... ik vind cupcakes zo lekker!

Week 2 zit erop (en week 3 al halfweg)! De conclusie vorige week was: een weekmenu, dàt smaakt naar méér! En of het smaakte! Ons favoriete gerechtje stond dinsdag op 't menu: kip met kruidenkaas en spek + rijst + tomaatjes. Hier volgt 't receptje!

Snij een kipfilet overlangs door tot op 1 cm van de rand. Kruid de kipfilet met p/z en bestrijk daarna rijkelijk met kruidenkaas. De kipfilet mag terug dicht. Wikkel 2 fijne reepjes gerookt spek rond de filet. Bak de filets kort aan in de pan en daarna mag die handel de oven in. Terwijl heb je even tijd om de tomaatjes te bereiden. Snij enkele tomaten middendoor. Kruid de halve tomaten met p/z, look ... Sprenkel er tenslotte wat olijfolie over voor de tomaten de oven ingaan. Tip: gebruik een cupcake bakvorm om de tomaatjes te grillen!

Foto's: sous-chef Marth maakt deeg,  sous-chef Fien is meer geïnteresseerd in het eindresultaat: cupcakes!

1 reactie op “Lekker lekker lekker ... ik vind cupcakes zo lekker!”

  1. marinda, 9/02/2012 om 21:19:23

    Mercie voor de uitgebreide kookles, zal dit zeker volgende week eens uitproberen.Zal dan verslag uitbrengen, da's wat anders dan taarten maken.
    Marthe heeft uitgebreid verteld over de cupcakes.
    Dat ze zo lekker waren, alleen vindt ik dat er dan ook in de opvang geproefd mag worden.hint hint.

Plaats een reactie