Pimp je weekmenu met asperges!

Vorige week woensdag ging het nieuwe aspergeseizoen van start. Net zoals veel mensen keken we heimelijk uit naar de komst van de Vlaamse asperges. Het weekmenu staat dus in het teken van -rararaaa- ... de asperges!

Mijn favo (net ontdekte) recept is asperges met gerookte zalm en geitekaas. De bereiding is eenvoudig en gaat bovendien erg snel!

Benodigdheden per persoon: 4 asperges, 2 sneetjes gerookte zalm, zachte geitekaas, kruidenolie,  groentenbouillon, peper  en uiteraard echte boter.

Bereiding: blancheer de asperges kort in groentenbouillon. Leg terwijl de zalm op de borden en kruid met peper. Bak de asperges kort (gebruik véél boter / mmm ... héérlijk/ we denken even niet aan onze lijn!). Leg de asperges op de zalm en leg 3 schijfjes chavroux op de asperges. Zet de borden onder de grill tot de geitekaas een klein beetje smelt. Opdienen met brood en  (echte) boter en ...genieten maar!

1 reactie op “Pimp je weekmenu met asperges!”

  1. Eva, 4/05/2012 om 22:53:02

    Oeps... bordjes gebarsten in de oven!
    Maar twas desondanks superlekker!

Plaats een reactie