Knutselen: een paashaas

Pasen is in zicht, dus hoog tijd om het huis wat op te vrolijken met wat paasdecoratie. Pasen zonder beschilderde eieren is ondenkbaar! Dus het voorbereidende werk (voor mama/papa): eieren uitblazen, wassen en laten drogen. (Tip: maak de eierschalen vetvrij met klein scheutje azijn of een schijfje citroen.)

Op 't net ging ik op zoek naar een leuke paashaas. De bengels zette ik alvast aan het werk: eieren versieren! (Tip: knip een vuilniszak open en kleef die op tafel voor ze aan het schilderen gaan, dat bespaart een mens een hoop kuiswerk achteraf!) Fien ging kwakte haar eerst ei kapot op tafel, daarna beschilderde ze haar gezicht en éénmaal opgewarmd zette ze haar zinnen op de te beschilderen eieren.

Daarna kleurden Marth en Yentl hun kleurplaat, vervolgens kleefden we de paashaas op stevig karton en tenslotte knipten de meisjes alles uit.

Benodigdheden voor de afwerking: (gekleurd) touw, enkele kleurrijke kralen, wat felgekleurd lint en eventueel restjes vilt (zie bloemen/hartje).

2 reacties op “Knutselen: een paashaas”

  1. Martine, 5/04/2012 om 22:15:59

    Mo zalig zeg!!!!! Mijn enigste echte CREA-collega! Die foto van Fien is super, dat beschilderde snoetje!!!!

  2. marinda, 9/04/2012 om 8:44:33

    hahaha, amai fientje, ze ziet er zo schattig uit. Marthe en yentl zijn toch echte knutselmeisjes. herken de taferelen direct.

Plaats een reactie