Tekenen is een taal!

Net zoals de meeste kinderen is Marth dol op tekenen, lijmen, knippen, schilderen en knutselen. Maar die kindertekeningen begrijpen is vaak een zoektocht. Vaak start het al met de vraag: hoe moet ik het blad vasthouden? En o wee, als dan nog eens blijkt dat het om een paard gaat (en dus duideiijk géén 'auto'! De teleurstelling op haar gezichtje spreekt soms boekdelen ...) Gelukkig vertellen kinderen graag zélf wat er getekend werd - oef, handig toch! Vorige jaar tekende Marth spontaan kopvoeters, nu weet ze vooraf al wàt ze gaat tekenen. Ook 'perfectioneerde' ze haar kunstwerkjes, ze ontdekte wat er ontbrak (handig voor mama's en papa's, niet? Opnieuw een teleurstelling vermeden): handen, oren, haar, oorbellen, kledij ... De kopvoeters evolueerden naar ' échte mensjes met rompen en ledematen'. Oog voor detail, aha!

Plaats een reactie