Smockerdesmockerdesmock!

Vorig jaar waagde ik me al even aan wat smockwerk: een kleedje voor Fien en een rokje voor Marth (en zonet kwam ik tot het besef/de vaststelling dat ik die foto's nooit postte). 't Ziet er ingewikkeld uit maar smocken is best eenvoudig,  fijn en vooral zomers (en daar worden we allemaal vrolijk van, toch?)!

Deze keer smockte ik opnieuw een kleedje voor Fien én een kleedje voor Marth. Fien pronkte al met haar versie. Het lichtblauwe stofje recupereerde ik uit 2 (vréselijke) uniformhemden (tot 2 jaar geleden was er op deze toffe school nog uniform) en tenslotte vrolijkte ik het stofje op met een leuke biais!

Marth moet nog wat geduld oefenen (kleedje is klaar, de (home-made) biais ligt klaar maar moet nog ààn het kleedje genaaid worden). Een-nog-af-te-werken-project dus (zoals er zo nog wel enkele rondslingeren in ons huis) ...

Plaats een reactie