zomers weekmenu

De zon is er! Enfin, vorige week was de zon er! Dus was er een aangepast weekmenu! ik bespaar jullie de details ... maar één receptje geef ik jullie graag mee: gevulde paprika's Héérlijk en vooral lekker licht (en gezond hopelijk?).  Bovendien ook ideaal om te bereiden op de bbq ( voor de geledenheid koos ik voor de oven - de barbecue is een mannending, dat oerinstinct van vlees roosteren bij het vuur ligt me niet zo)

Benodigdheden: 2 rode paprika's, 2 tomaten, 100 gram gerookt spek, rijst, een halve courgette, 1 sjalot,  125 gram ricotta, peterselie, olijfolie en p&z

De paprika's worden gevuld met de mengeling (fijngesnipperde sjalot, courgette en spek in kleine blokjes, gekookte rijst, peterselie, p&z, tomaten in blokjes (enkel het stevige vruchtvlees) en de ricotta. De gevulde paprika (papillotten) verdwijnen ongeveer 20 minuten in de oven (of - laat de barbecueheld maar in je los!- op de bbq). Smakelijk!

En voor de nieuwsgierigen: het-de-voorbije-week-menu en het-de-komende-week-menu ten huize Vernieuwe - Hollevoet  :-)

Aanrader (ook de bengels waren er dol op!): koolvisbeignet! Inspiratie deed ik hier op!

2 reacties op “zomers weekmenu”

 1. annelies, 10/06/2012 om 20:42:13

  Graag geef ik ook een gemakkelijk receptje weer:
  benodigdheden: kip in brokjes/ een blik fruit/ rijst/ 1 potje boursin cuisine/ kerrie

  kip laten stoven/ blussen met sap van fruit/ boursin cuisine erbij en laten sudderen. Als het wat indikt of te droog wordt, aanvullen met room.
  op smaak brengen met kerrie
  echt superlekker! ook de kindjes vinden dit de max!

 2. Saida, 10/06/2012 om 20:47:17

  Dat klinkt lekker, mjammie!

Plaats een reactie