
Op vraag, blog ik deze week opnieuw ons weekmenu! Inspireren is
altijd fijn! De courgette stond vorige week centraal!
Courgette van stalhilse bodem - maar voor alle duidelijkheid
niet uit onze tuin (de tuin die er momenteel niet al te best uit
ziet - remember this! ) De courgette is een - ten
onrechte- ondergewaardeerde groente. Vaak wordt de groente ervaren
als een smaak- en geurloze soepgroente. Je kunt er uiiteraard soep
van maken maar ook bakken en grillen! Wie zelf eens aan de slag wel
met deze groente, raad ik het onderstaande (smaakvolle) recept
aan!
1 courgette (blokjes), 2 wortelen
(schijfjes), 400 gram aardappelen (blokjes), 100 gram
tomatenblokjes, 100 gram gerookt spek, gember, 1 teentje
look, tijm, 1/3 l groentebouillon en p&z.
Stoof de ui en de wortelen glazig, voeg er de courgette,
het spek en de look aan toe. Laat dit (kort) even
stoven. Voeg daarna de tomatenblokjes, de aardappelblokjes, de
tijm, de groentebouillon en de gember toe. Kruid met peper en zout.
Laat dit verder garen in de oven.
Smakelijk!