Courgette troef!

Op vraag, blog ik deze week opnieuw ons weekmenu! Inspireren is altijd fijn! De courgette stond vorige week centraal! Courgette van stalhilse bodem - maar voor alle duidelijkheid niet uit onze tuin (de tuin die er momenteel niet al te best uit ziet - remember this! ) De courgette is een - ten onrechte- ondergewaardeerde groente. Vaak wordt de groente ervaren als een smaak- en geurloze soepgroente. Je kunt er uiiteraard soep van maken maar ook bakken en grillen! Wie zelf eens aan de slag wel met deze groente, raad ik het onderstaande (smaakvolle) recept aan!

1 courgette (blokjes), 2 wortelen (schijfjes), 400 gram aardappelen (blokjes), 100 gram tomatenblokjes, 100 gram gerookt spek, gember,  1 teentje look, tijm, 1/3 l groentebouillon en p&z.

Stoof de ui en de wortelen glazig, voeg er de courgette, het spek en de look aan toe. Laat dit (kort) even stoven. Voeg daarna de tomatenblokjes, de aardappelblokjes, de tijm, de groentebouillon en de gember toe. Kruid met peper en zout. Laat dit verder garen in de oven.


Smakelijk!

Plaats een reactie