Slingers, confetti en pannenkoeken

Welk feest is het állerleukste feest voor kleuters? Carnaval natuurlijk! Verkleden, geschminkt worden, lekker gek doen, dansen én pannenkoeken smullen! Héérlijk, toch? Zo'n feestje vraagt om gepaste kledij! Vorig jaar werd het Kaatjes-kleed resoluut afgewezen, de concurrentie bleek moordend...

Veiligheidshalve naaide ik dit jaar dus een prinsessenkleed. In 't roze uiteraard! Het patroon tekende ik zelf obv een t-shirt zonder mouwen. Het middenstuk (voor- en achterpand) is gesmockt. Het middenstuk is een rechthoek (breedte: ongeveer 4x het weggeknipte stuk) en dan smocken maar! De pofmouwtjes tekende ik obv het patroon en dan rimpelen maar!

De breedte van de rok is 2x de taille van dochterlief en dan opnieuw rimpelen maar!  De onderrok van lichtroze tule heeft dezelfde breedte en werd ook gerimpeld. Tussen het bovenstuk en de rok, zitten twee pofjes aan de heupen (bestaat daar eingelijk een woord voor? iemand een idee?). Zo'n pofje is een cirkel met +-40 cm diameter. Deze cirkel wordt in de helft gevouwen en dan wordt de gebogen zijde gerimpeld voor het tussen de 2 lagen genaaid wordt.

Om het prinsesgehalte nog wat te verhogen vrolijkte ik het bovenstuk op met decoratief zilverkleurig lint.  Een hele karwei zo'n prinsessenjurk ... maar hopelijk is dochterlief in de wolken!

Ook Fien werd in de watten gelegd! Fien is nogal van het 'avontuurlijke' type  dus besloot ik het erop te wagen: géén prinsessenjurk voor haar maar een Teigetje pak. Het patroon vond ik hier. Er ging flink wat fleece in het pak en ik kan geen patroondelen meer zien (het waren er welgeteld 18!) maar het resultaat mag er best wel zijn! Een lekker warm en vooral stoer Teigetje! GROAAAW!

2 reacties op “Slingers, confetti en pannenkoeken”

  1. annelies, 11/02/2013 om 16:54:02

    ongelooflijk! en nu ik zelf naai lijkt me dit allemaal toch een heus karweitje hoor!
    heel sjiek gedaan!

  2. Eva, 12/02/2013 om 14:18:32

    Leuk dat het boek voor inspiratie zorgt :)

Plaats een reactie