topvrouwen aan de haard!

Gisteren las ik dit artikel in de krant. Eerlijk? Ik ben wat geïrriteerd door haar relaas. Ze wil  geen vrouwen in de voeten schieten maar we krijgen het toch maar mooi op onze boterham!

Vrouwen moeten begrijpen dat ze niet alles kunnen hebben. Werk en gezin combineren betekent keuzes maken en opofferingen doen. ... Het is jammer dat ze niet harder willen werken.

Een vrouw zou zich begot bijna schuldig moeten voelen als ze geen topjob uitoefent maar bewust kiest voor een werk-gezinbalans in evenwicht. Kinderen verdienen véél warmte, aandacht en genegenheid. Een gezin is een uitdaging, elke dag opnieuw!

Ik heb een toffe job maar inderdaad geen topbaan of carrière. Ben ik daarom minder gelukkig? Neen! Hard werken? Een gezin is OOK hard werken (klein probleempje: dat telt niet mee voor de berekening van je pensioen) en keuzes maken.  Ik heb een prachtig gezin dus mijn keuze staat vast!

Hoogstwaarschijnlijk ligt ze niet wakker van mijn persoonlijke kanttekening, maar ah, dat laat ik alvast niet aan mijn hart komen!

En wéét je wat: ik ben wél een knutselmama. En ik ben er best fier op, nah!

1 reactie op “topvrouwen aan de haard!”

  1. Ann Oniem, 7/03/2013 om 19:17:03

    'Alleen kalmte kan u redden' na het lezen van zo'n artikel, Saïda!

Plaats een reactie