tot tok tok

Genieten van 't lentezonnetje zat er de voorbije 2 weken niet in...  Jammer maar we lieten het niet aan ons hart komen en knutselden er op los. We gingen aan de slag met ballonnen, papiersnippers, véél (behangers)lijm, chenille, karton, verf en bruine koffiefilters (bedankt collega voor de tip)!. De kids vinden papier maché super omdat ze dan lekker kunnen kliederen (zolang ze hun schilderschort aanhebben én er plastic op de tafel ligt waarop ze 'werken' vind ik het óók geweldig). Marth werkte aan een kip. De kip kreeg eerst 3 laagjes papier en het laatste laagje werd er ééntje van bruine koffiefilters gemengd met een flinke klodder gele verf. Handig, dan hoef je de kip niet meer te schilderen! De kop van de kip maakte ik door een stuk geplooid karton op de ballon te kleven. De vleugels, de kam en de pootjes werden er achteraf op gekleefd. Fien knutselde een kleurrijk paasei.  Voor Fien het ei schilderde, kleefde ik er tape op. Nadien stempelde ze er met een kurk stippen op.

2 reacties op “tot tok tok”

  1. Eva, 12/04/2013 om 12:36:14

    Zoals een échte juffrouw het doet. Mooi!

  2. Annick Vanpoucke, 12/04/2013 om 17:44:47

    mooi gedaan,twas er wel het weer voor.
    proficiat met je verjaardag van gisteren.

Plaats een reactie