Give-away!

Net zoals de meeste kinderen zijn Marth en Fien gefascineerd door goudgele zonnebloemen. Ook volwassenen associëren zonnebloemen vaak met vakantie en romantiek (of ben ik de enige?). Vandaag gingen we aan de slag: Marth vulde de zaaibakken met potgrond, stopte de pitten/zaden erin en dekte de pitten af met een dun laagje aarde. Met haar gietertje overgoot Fien de bakken. Het leuke aan zonnebloemen zaaien is dat er héél snel resultaat is: enkele dagen nà het zaaien ontkiemen de pitten al. Ongeveer een maand later (afhankelijk van het weer), kunnen we ze uitplanten in de tuin.  Het grootste probleem in dat stadium zijn de slakken. Grr! Regen en véél zon doen de rest om het vakantiegevoel in de tuin te halen!

Vorig jaar was de oogst van zonnebloempitten overvloedig! Na het zaaien hebben we dus nog flink wat pitten over. Onder het motto: haal eens zonnebloemen in ... euch ... de tuin, delen we zonnebloempitten uit! Wie heeft tuinkriebels en/of kids met groene vingers? Er zijn heel wat zakjes te geef! :-)

Wist je dat geroosterde zonnebloempitten héérlijk zijn in een slaatje?! Misschien eens proberen na de oogst?

1 reactie op “Give-away!”

  1. sietske, 25/04/2013 om 13:59:51

    Wij willen hier de groene vingers van de kids wel eens testen! (Voorlopig beperkt zich dat tot 'de bloempjes hebben dorst, laten we er een hele gieter overgieten')

Plaats een reactie