Haast en spoed ...

... is zelden goed! Gisteren heb ik dat aan den lijve ondervonden. Mijn naaiatelier is nogal rommelig- correctie: mijn naaikamertje inspireert me. (Even geleden las ik dit: creatieve mensen hebben géén rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen! Oh, wat hou ik van wijsheden!) Terug naar mijn naaikamer, vrijwel elk plekje is ingenomen door stofjes (én overschotjes- dààr kan ik moeilijk afscheid van nemen), patronen, garen, lint, spelden ... én naast mijn naaitafel (en op de strijkplank) liggen heel wat onafgewerkte projecten. Meestal is het véél leuker om iets nieuws te beginnen dan zoompjes af te werken, knopen aan te naaien, keergaatjes te dichten, elastiekjes aan te passen ... pff! Zo ook dit rokje: er moest een stukje losgetornd worden en opnieuw gestikt worden met een ander garen. Gisteren besloot ik korte metten te maken met enkele onafgewerkte stiksels! Enthousiast hernaaide ik het stukje, stikte de zijnaad, zoomde netjes om en ... tadadaa... een nieuw rokje voor Fien! Klein detail: ik vergat een rits! Dus deze ochtend: een teleurgestelde dochter met een rokje waar ze niet in raakt!

Plaats een reactie