tussen pot en pint

Wie herinnert zich die warme zomeravonden gezellig op 't terras, op de achtergrond tjilpende vogels met een frisse pint of een heerlijk glas wijn in de hand? Zalig toch? Ondanks de voorspellingen hebben we weinig zon gezien de voorbije dagen, dus ook weinig op 't terras gezeten. Mààr wat niet is, moét nog komen (hopen we met zijn allen)! Om al wat in de sfeer te komen maakte ik van een pallet een hip tuintafeltje en gaf ik een strandstoel een make-over.

Eigenlijk heb je weinig nodig om er een tafeltje van te maken. Om precies te zijn: een schroevendraaier,  schroeven, 4 zwenkwieltjes een schuurmachine, schuurpapier en verf.  Eenvoudiger, duurzamer en goedkoper kan het niet!

Vorig jaar tikte ik 3 strandstoelen met een verleden voor een prikje op de kop. Veel verder dan de stof eraf prutsen raakte ik toen echter niet. Na een grondige inspectie, bleek trouwens dat slechts 2 strandstoelen in aanmerking zouden komen voor de make-over. Enkele weken geleden spotte ik -toevallig- een vrolijk stofje en haalde ik de stoelen terug van onder het (letterlijk en figuurlijk!) stof. Na heel wat schuur- en schilderwerk, bevestigde ik de nieuwe stof.

Laat de zon en dat glas wijn nu maar komen! :-)

Plaats een reactie