worm of wurm?

Het plan was er al even: een oude fruitkist op de kop tikken én er iets leuk van maken om de boeken van de kids in te steken. In juni kocht ik voor een appel en een ei, zo'n kist! D'er zou wat werk aan zijn: schuren, enkele latjes vervangen, er hier en daar een nageltje in kloppen en tenslotte schilderen. Helaas nadat ik de buitenkant volledig geschuurd had en aan de binnenkant wou beginnen deed ik een nare ontdekking: houtworm! Zonder pardon, heb ik de krat (letterlijk en figuurlijk) aan de deur gezet.

Geen boekenkistje dus ... of toch! Ergens op ons zoldertje had ik nog een wijnkist staan. De rommel die erin zat kieperde ik de vuilnisbak in, ik schuurde het kistje licht op, gaf de buitenkant een likje verf en diepte een stukje stof uit mijn stoffenkast op om er een leuke boekenbak mee te maken. Onderaan de kist kleefde ik tenslotte enkele stukjes anti-kras vilt om onze vloer te beschermen.

En of onze kleine boekenwurmen tevreden zijn! :-)

Plaats een reactie