De groene bevlieging

Na de kookprogramma's zijn de moestuinprogramma's (sinds vorig jaar al) een hype.  Bewust leven en smaakvolle groenten worden gepromoot! Dat klinkt aantrekkelijk, niet?!

Al enkele jaren hebben we een kruidentuintje met tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie en koriander. Zo af en toe werden er radijsjes geoost en aten we sla uit eigen tuin. Maar véél verder ging het niet ... Dit jaar waaide de hype - toevallig- over Stalhille-city. De op de composthoop gegooide patatjes gingen aan het groeien. Wat een meevaller, zeg!

Ik kreeg de smaak te pakken en breidde ons moestuintje - deze zomer - wat uit. Dit is nogal aan de late kant natuurlijk maar ondertussen groeit er al heel wat op de beperkte oppervlakte: peterselie, pastinaak, winterspinazie, look, venkel, warmoes ... Ook het kruidentuintje breidde uit: laurier, munt en dragon.

Vandaag oogstte ik de aardappeltjes: bijna 8 kilo! Voor een moestuinder die nauwelijks iets kent van pootaardappelen of ophogen, ben ik best tevreden met de oogst! En maar hopen dat de rest ook verder groeit als kool en dat we als beloning voor het aangename werk een even rijkelijke oogst van allerlei groenten krijgen.

Ondertussen kijken we al reikhalzend uit naar (eind) september: dit jaar belooft een rijke oogst van sappige druiven!

Plaats een reactie