in de tent

Een eigen plekje waar ze uren kunnen plezier maken, giechelen of stiekem een koek eten ... een speelhuis in huis is super! Ongeveer een jaar geleden maakte ik dit huisje. Ze spelen er heel vaak in maar zo af en toe hebben ze een onweerstaanbare drang om zelf met dekens en kussens een tent te bouwen ( ... want een huis is toch géén tent, mama!). Vorige week, op een zot moment dacht ik: ik mààk een tent!

Ik koos 2 verschillende stoffen: lichtblauwe stof en felblauw gestreepte stof.

Ik knipte méters stof (5 stroken van 80 cm breed en 200 cm lang) en stikte op automatische piloot de stroken aaneen. Bovenaan stikte ik een tunnel. Ik sneed een hoepel open, schoof de stof er over heen en tapte de hoepel terug dicht.

Het 'dakje' bestaat uit 2 driehoeken die aaneen gestikt werden (afmetingen afhankelijk van de omtrek van de hoepel). Daaraan stikte ik nog een lange smalle strook stof, een ideale overloop van het dak naar de tent.

Verder kreeg de tent wat extraatjes:  blauwe vlaggetjes (lang leve de restjes), roze pompomband en twee kleurrijke slingers van vilt.

Om het de dames wat comfortabel te maken, stikte ik nog een matrassloop voor het parkmatrasje. Lekker warm en zacht!

4 reacties op “in de tent”

 1. Sofie Devriese, 20/01/2014 om 13:26:04

  Super!

 2. Tante Maïthé, 20/01/2014 om 17:52:09

  mooi gemaakt hoor!

 3. oma Linda, 21/01/2014 om 9:26:30

  Wat een luxe voor de drie bengels zo'n creatieve mama te hebben! Knap gedaan!

 4. mieke, 25/01/2014 om 10:14:53

  toch goed nagetekend door Marth hé !

Plaats een reactie