Bye bye dress

Twee jaar geleden naaide ik een eerste eenvoudig kleedje voor mezelf. Geen dunne tricot, maar ik koos voor een stevige wintertricot. Ik gebruikte het populaire burda 7828 patroon als basis. Een lage col, flapjes met knoopjes, mouwboordjes met knoopjes en paspel zorgden ervoor dat het een hip jurkje werd. Al snel werd het mijn favoriete kleedje. Helaas zo'n favo kledingstuk staat vaak onder druk van plakkerige kinderhandjes. En zo geschiedde: een grote vetvlek waar géén wasmiddel tegen opgewassen bleek. :-( Geen nood, ik had een goed passend kleedje dus ik zette de schaar in mijn kleed en in 1-2-3 had ik de patroondelen. Ik koos een zachte appelblauwzeegroene sweaterstof en een leuke (dunne) tricot.

Dankjewel kleine brielpotjes, dankzij jullie heb ik  een nieuw kleedje!

Plaats een reactie