Piñata

Gisteren werd ons huis overstelpt door stoere ridders en beeldige prinsessen om de jarige te vieren. Er werd geravot (en gevochten - ah ja wat doen ridders anders), gezongen, geschminkt én de buikjes werden gevuld:het was dus een geslaagde namiddag!

Misschien heb je je al afgevraagd hoe het mijn project vergaan is? Het is een piñata geworden! Euch, een pi- watte?  Ik citeer: een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden. 1 kilo snoep in een kleurrijk uiltje = check, gegarandeerd plezier! De piñata werd niet kapot geslaan met stokken (ik koos voor een veiligere maar niet meteen diervriendelijkere optie): ze mochten de pluimen uit z'n gat trekken tot het luikje opgetrokken werd en ze een regen van snoepjes over zich heen kregen.

Filmpje: de laatste seconden van de piñata

Plaats een reactie