mmm ... cupcakes!

Belofte maakt schuld! Hier is het recept van de overheerlijke cupcakes! Ere wie ere toekomt: het is géén eigen recept, enkele maanden geleden pende ik het over uit één of ander vrouwenblad (waarvan ik me de naam niet meer herinner). Dat recept belandde bij de andere recepten die uitgeknipt, verzameld en achteraf niet meer bekeken worden. Tot dochterlief onlangs alle recepten uit de keukenlade haalde en er 'confetti' mee speelde. Mijn oog viel op het cupcake recept (en de rest kieperde ik de vuilnisbak in).

Ingrediënten (+-26 cupcakes)

- 250 gram zelfrijzende bloem

- 250 gram kristalsuiker

- 250 gram boter (op kamertemperatuur!)

- 4 eieren

- 4 eetlepels (volle) melk (op kamertemperatuur!)

 

Bereiding

- Warm de oven voor op 170° C.

- Bereid de botercrème of de crème au beurre (misschien ken je dit nog uit je kindertijd? héérlijk in combinatie met de petit beurre koekjes -héérlijk!). Boter én suiker opkloppen: meer is het niet! Voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix tot een luchtige en gladde structuur.

- Voeg één voor één de eieren toe.

- Voeg beetje bij beetje de bloem toe.

- Voeg ten slotte de melk toe en mix het beslag nog één minuut.

- Bak de cupcake 20 -25 minuten (afhankelijk van de oven) op 170° C

 

BAKTIPS:

Vul de vormpjes met max. 2/3 beslag.

Controleer met een prikker of de cakejes gaar zijn. Kleeft er nog nat beslag aan de prikker, laat de cakejes nog even in de oven zitten.

Wil je de cakejes versieren, dan zijn platte cakejes handig. Haal de cupcakes uit de oven en leg een snijplank op het bakblik (max 30 sec.).

Veel bak- en smulplezier!

Plaats een reactie