Belofte maakt schuld! Hier is het
recept van de overheerlijke cupcakes! Ere wie ere toekomt: het is
géén eigen recept, enkele maanden geleden pende ik het over uit één
of ander vrouwenblad (waarvan ik me de naam niet meer herinner).
Dat recept belandde bij de andere recepten die uitgeknipt,
verzameld en achteraf niet meer bekeken worden. Tot dochterlief
onlangs alle recepten uit de keukenlade haalde en er 'confetti' mee
speelde. Mijn oog viel op het cupcake recept (en de rest kieperde
ik de vuilnisbak in).
Ingrediënten (+-26 cupcakes)
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram boter (op kamertemperatuur!)
- 4 eieren
- 4 eetlepels (volle) melk (op
kamertemperatuur!)
Bereiding
- Warm de oven voor op 170° C.
- Bereid de botercrème of de crème au beurre
(misschien ken je dit nog uit je kindertijd? héérlijk in
combinatie met de petit beurre koekjes
-héérlijk!). Boter én suiker opkloppen: meer is het niet! Voeg de
suiker beetje bij beetje toe. Mix tot een luchtige en gladde
structuur.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe.
- Voeg ten slotte de melk toe en mix het beslag nog één
minuut.
- Bak de cupcake 20 -25 minuten (afhankelijk van de oven) op
170° C
BAKTIPS:
Vul de vormpjes met max. 2/3 beslag.
Controleer met een prikker of de cakejes gaar zijn. Kleeft er
nog nat beslag aan de prikker, laat de cakejes nog even in de oven
zitten.
Wil je de cakejes versieren, dan zijn platte cakejes handig.
Haal de cupcakes uit de oven en leg een snijplank op het bakblik
(max 30 sec.).
Veel bak- en smulplezier!