Nora's kleine dierenrijk

Nora wordt binnenkort 22 maanden. Dansen, spelen, springen, haar grote zussen imiteren, verkleden en af en toe een driftbui ... wat is het fijn om een peuter te zijn, zeg! Ook tateren vind ze leuk. De kracht van taal ervaren is nog leuker! Het tateren wordt meer en meer vervangen door twee-woordenzinnen en zelfs af en toe al door drie-woordenzinnen. Gaande van 'kijk poes daa' tot 'mama zjasje (jasje) aan'. Haar favoriete zinnetje, wanneer ze op zoek is naar iets  of iemand, is: 'waa benje?' of wanneer ze op de schommel zit en met enige frustratie in haar stem roept koooooom, duwne!

De voorbije maand was ze erg met dieren bezig. Dààrvoor werden alle dieren gebombardeerd tot  'poes' of 'ond' (hond). Tot ze plots 'paard' en 'koe' in de weiden opmerkte en de 'pikken' Bol en Smik in onze tuin ontdekte. Deze week breidde ze haar kleine dierenrijk uit met 'wies' (vlieg). Leren praten is duidelijk een héle klus en leidt vaak tot grappige, herkenbare situaties! We kijken alvast uit naar méér kinderpraat prietpraat van onze jongste rakker!


O ja, dat brengt me naadloos bij dit:

Fien, onlangs tijdens het eten van een koude pastasalade:  èèikkes, ik lust geen kakkertjes (kappertjes).

Plaats een reactie