kleine meisjes

De tijd vliegt ... ook ons kleinste meisje wordt al snel groot! Bij de geboorte denk je: oooo ... zo klein. Maar voor je het goed en wel door hebt, is ze de maxi-cosi al ontgroeid en verkent ze  stap voor stap de wereld om zich heen. (Ok, dat van die maxi-cosi vind ik nu niet zo héél erg, dat onding achter je aan zeulen is en blijft toch een opgave). En even later roept ze eigenwijs 'nee, mama mag nie' telkens wij haar wil helpen of hoor je ' nééé, ikke doen'. Nummer drie wil alles doen wat de grote zussen doen. Maar uiteraard het liefst alleen. 's Morgen nadat we haar uit bed getild hebben, vraagt Nora steevast naar Marth en Fien. Ze imiteert volop haar grote zussen: dansen, eten, tv kijken, winkeltje spelen, kleuren, verkleden ... Vrijdag eigende Nora zich Marth's schoenen toe. Met een rugzak (maar nog liever met een sjakosj) en grote-meisjes-schoenen slofte ze de voorbije dagen door het huis. Onmiskenbaar een meisje: de liefde voor schoenen en handtassen is er! Be aware, daddy! :-) Kleine meisjes worden snel groot, realiseer ik me dan ... *zucht*

Filmpje: Nora poetst haar tandjes.

Plaats een reactie