pimpampoen

Lieve papa,

Omdat ik klein ben en jij groot

klim ik bij jou op de schoot

en fluister ik in je oor

ik hou heel veel van jou hoor!

xxx

Thuis knutselden Marth en Fien een fotohouder voor hun allerliefste papa!

Benodigdheden: een waterballon, papier-maché, oud papier, koffiefilters, verf, chenille, kralen, wiebeloogjes, ijzerdraad en een kurk.

Dag 1: Beplak een waterballon met 3 à 4 lagen papier-maché. De laatste laag is een laagje  gescheurde koffiefilters. Dit is een mooi wit laagje, erg handig om te gaan beschilderen. Laat de ballon goed drogen.

Dag 2: Snij de beplakte ballon middendoor. Beschilder de ballon. Laat drogen.

Dag 3: Met chenille en kralen maak je voelsprietjes. Rijg een kraaltje aan de chenille. Prik twee gaatjes en steek de voelsprietjes erdoor. Onderaan aan de chenille rijg je opnieuw een kraaltje en dan fixeer je de kraaltjes met wat lijm.  We knippen 3 stukken ijzerdraad en prikken nog 3 gaatjes. De ijzerdraadjes steek je erdoor. De ijzerdraadjes wikkel je stevig rond een kurk.  Vul de buik van de pimpampoen op met een prop papier of papier-maché, de kurk blijft zo mooi zitten en het papier zorgt voor stevigheid en extra gewicht.  Op de onderkant van de pimpampoen plak je een karton zodat de pimpampoen mooi afgewerkt is. Vervolgens draai je de ijzerdraadjes 2 à 3 stevig keer om het potlood. En tenslotte maken 2 wiebeloogjes de pimpampoen helemaal af!

Plaats een reactie