Mmm ... taart!

Mmm .... verjaardagstaart! Het voorbije weekend stond er opnieuw een echte slagroombiscuit met vers fruit op tafel. Ondertussen ben ik niet meer aan mijn proefstuk toe, maar een ervaren bakster kan ik mijzelf nog niet noemen. Toch deel ik graag mijn recept en ervaringen met jullie! Ook jullie tips zijn welkom!

Benodigdheden:

- 5 eieren (op kamertemperatuur!)

- 200 gr zelfrijzende bloem

- 200 gr kristalsuiker

- een springvorm (doorsnede 24 cm)

- bakpapier

- een beetje boter

Klop de eieren en het suiker op tot een luchtige lichtgele massa. Zeef en roer er dan de bloem onder. Verwarm de oven voor op 180°C.

Ondertussen bedek je de bodem van de springvorm met bakpapier (cirkel knippen). Met een reepje bakpapier verhoog ik de randen van mijn springvorm (zo voorkom je dat het . Een handige tip: smeer wat boter aan de zijkant van de springvorm, zo blijft het bakpapier mooi zitten.

Stort het deeg in de springvorm en bak op 180°C. Open de boven tijdens het bakken niet, controleer na 40 à 45 minuten met een (brei)naald of de biscuit goed gebakken is. Zoniet, laat je de biscuit nog even in de oven. Indien wel, laat de biscuit nog een vijftal minuutjes afkoelen in de oven (met de ovendeur op een kiertje).  Zodra de biscuit helemaal afgekoeld is, kan je hem ontvormen en versieren. (Ik bak de biscuit altijd de avond voordien.)

Wil je een mooie platte biscuit? Gebruik de onderkant als bovenkant! :-)

Snij de biscuit overlangs door en bestrijk dit deel met slagroom (of confituur) en voeg kleine stukjes vers fruit toe. Ik koos voor aardbeien. Leg het andere deel er opnieuw op, bestrijk de hele biscuit met slagroom en strijk mooi glad. Versier de taart met vers fruit, toefjes slagroom en werk af met chocoladesnippers (of bresiliennenootjes).

Kaarsjes erop, uitblazen en smullen maar! Gelukkige verjaardag!

Plaats een reactie