Omzomen in 1-2-3

Kleedjes naaien is leuk! Stofjes kiezen, knippen, stikken, strijken, passen en dan afwerken. Het durft hier eens stroef te verlopen bij de afwerking. Knoopjes aanzetten is niet meteen mijn favoriete bezigheid (maar dat weten jullie al). Omzomen evenmin ... In de boekjes staat dan meestal: strijk met stoom een zoom van 1,5 cm en stik door op 1 cm. In praktijk verloopt dat gestrijk hier allesbehalve snel. Het heeft eerder iets weg van gepruts met het zoommaatje en het strijkijzer. Zo werden ook de kleedjes voor hun doopfeest aan de kant geschoven. Maar gezien ik een deadline had, was uitstel geen optie. Deze keer pakte ik het anders aan: ik stikte - lange steeklengte- een hulplijn onderaan de rokjes op 1,5 cm. In 1-2-3 streek en stikte ik een perfecte smalle zoom. Het hulplijntje kan je achteraf vlot lostoornen. Huppa, als naaitip kan dat tellen, vind ik!

Het patroon van de kleedjes komt uit het boek Stof voor doe-het-zelvers.

Plaats een reactie