Een hemdje voor manlief!

De vraag werd al een paar keer gesteld: en wanneer maak je eens iets voor mij? De vraag van manlief werd vakkundig genegeerd, dàt geef ik eerlijk toe. Vorige week heb ik het ruimschoots goedgemaakt: ik naaide een mannenhemd! Het patroon haalde ik hier. Hier en daar paste ik wat aan: geen platte plooi achteraan, getailleerder en geen splithoekje maar een vloeiende overgang tussen voor- en achterpand. Na veel GE-doe (gepeins, gemeet, geteken, geknip, gezucht, gestik, getoorn, gestrijk en gepas), kwam het hemdje tot stand. Manlief is blij en ik ben trots op het resultaat!

Manlief en ik waren trouwens assorti gekleed voor het doopfeest van onze bengels. Zelfde stofje (Wicky Pikes S Brown), zelfde accent (rode paspel) maar gelukkig een ander patroon :-)

Het is een patroon met een knipoog naar de jaren '50. Een hoge taille, een rechte rok en een opvallend kraagje, dat bevalt met wel. Ook hier waren aanpassingen nodig: de schoudernaden verkorte ik met 2,5 cm (dus ook de uitsnijdingen aan de hals, de rug en de mouwen moest mee aangepast worden) zodat alles wat meer op z'n plaats kwam te zitten en een nieuwe (smallere) taille- en heuplijn werd getekend. Ik moest dus heel wat aanpassingen doen maar ik vind het de moeite waard!

Plaats een reactie