Tommmaatjes!

Op onze terras staan 2 snoeptomatenplantjes. Tomaten kweken in een pot is makkelijk. Voor de kinderen is het leuk om tijdens het spelen tomaatjes te plukken. Mmm ... héérlijke smaak én boordevol vitamines, ideale snoepjes dus!

Enkele dagen geleden maakte ik zongedroogde tomaten. Het is zo simpel en vooral ook zó lekker: die kleine, verschrompelde, zoete zongedroogde tomaatjes. Ik verkies half gedroogde tomaten (zachter en vochtiger tegenover taaier en droger). Haal Italië in huis en maak zelf zongedroogde tomaatjes. Aan de slag!

Was de tomaten en snij ze in stukken en strooi er wat zwarte peper en zout over. Ook tijm, rozemarijn en verse look zijn een must, vind ik. Overgiet met olijfolie. Zet de tomaten gedurende 4 à 5 uur in de oven (100 °C) tot ze half droog zijn (en geniet terwijl van de heerlijke zuiderse lucht in huis).  Hoe langer je de tomaten in de oven zet, hoe droger ze worden. De zongedroogde tomaten kan je bewaren in olijfolie.

Tip: ons favoriete gerecht met deze lekkernij is penne met zondedroogde tomaten, pesto, feta en pijnboompitten. Smullen maar!

Plaats een reactie