Eden dress

In de meest recente editie van LMV zag ik de Eden jurk. Een jurk met een mooie hoge halslijn en met een opvallende rugdecolleté. LMV koos voor een etnische print. Persoonlijk ben ik daar niet zo dol op. Bovendien gaan de details van 't kleed (knopenrij op de rug) dan verloren. Tijdens mijn uitje, bracht ik dus effen stretchkatoen en bijhorende paspel mee.

Uit vrees voor een tevoorschijn piepende bh, past ik het patroon wat aan: de schouderbandjes maakte ik breder (2cm) en het rugpand verhoogde ik (3cm). Het resultaat is een net iets comfortabelere jurk zonder dat het effect van de rugdecolleté teniet gedaan wordt.

Het patroon voorziet gewone mouwtjes maar ik koos voor een leuk extraatje: een mouwboordje met paspel en een knoopje erop.

Voorbije zaterdagnamiddag naaide ik er last minute de knopen aan want 's avonds stond er een huwelijksfeest op 't programma. Mijn nieuwe aanwinst bleek alvast party proof! Foto's volgen! :-)

Plaats een reactie