Krimpfolie

Verjaren en traktaties, onlangs had ik het er nog over. Marth is een bezige bij en dol op knutselen, dus zouden we een verrassing voor de klasgenootjes maken: sleutelhangers gemaakt van krimpfolie.

Zo verliep het in mijn hoofd: leuke afbeeldingen (gaande van feeërieke prinsessen tot stoere superhelden) erop printen en dochterlief alles laten inkleuren. Even rust in huis, strak plan dus!

Zo verliep het in werkelijkheid: de printer liep vast, een vel folie scheurde en de printer blokkeerde. En dochterliefs geduld raakte op ... De enige overblijvende optie: zélf 15 tekeningen maken op de vellen krimpfolie. Adieu prinsessen en superhelden, welkom robotten, monsters, vlinders, bloemen ...

Marth kleurde de tekeningen in, we knipten alles netjes uit en maakten een gaatje met de perforator. Tenslotte gingen de sleutelhangers 2 à 3 mintuten de voorverwarmde oven in (150°C).

Tijdens het bakproces krult het figuurtje eerst op maar daarna krijgt het zijn platte vorm terug (geen paniek dus!).  Zoals de naam het zegt: de folie krimpt. Na het bakproces is het figuurtje (ongeveer 4x) kleiner, (ongeveer 4x) dikker en hard. De kleuren worden intenser.

Plaats een reactie