vegetarische lasagne

Op het menu vandaag: een heerlijke vegetarische lasagne en een heerlijk rucola slaatje! Detail: pittige rucola uit onzen hof! We hebben ondertussen al flink wat sla gegeten, de courgettes en uien groeien als .. euch .. kool en we kijken al reikhalzend uit naar de eerste aardbeien. Mmm ...

Enfin, ik wou jullie het recept van de lasagne meegeven. Hier is het alvast een toppertje!

Benodigdheden:

- 2 aubergines

- 2 cougettes

- 1 ui

- lasagnevellen

- italiaanse kruiden: tijm, marjolein, rozemarijn

- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

- 400 gr mozzarella (cuisine)

benodigdheden saus:

- 2 teentjes look

- 500 gr tomatenpassata

- p&z

- 2 eetlepels balsamicoazijn

- béchamelsaus (boter, bloem melk, nootmuskaat, p&z)

- olijfolie


Aan de slag!

- Snij de aubergine en de courgette in plakjes (0.5 cm).

- Grill de aubergine en de courgette kort en kruid met de italiaanse kruiden.

- Bak ondertussen de fijngesnipperde ui en de look glazig in de olijfolie.

- Voeg de passata en de eetlepels balsamicoazijn eraan toe.

- Laat de saus 10 minuten inkoken.

- Maak ondertussen de béchamel.

- Snij de mozzarella in dunne plakken

 

En dan nu de lagagne!

- Giet de béchamelsaus in de ovenschotel.

- Werk nu in laagjes: lasagnevel- aubergine+ pijnboompitjes-tomatensaus- lagagnevel-courgette- tomatensaus.

- Eindig met de mozzarella en wat italiaanse kruiden.

 

Terwijl de lasagne in de voorverwarmde oven zit, heb je even de tijd om te genieten van een fris glas rosé! Santé :-)

Plaats een reactie