Olivia jurk

Zo ongeveer op hetzelfde moment, besloot ik om een Olivia jurk te naaien.

Uit ervaring weet ik al: meten is weten. Het goed (laten!) opmeten van bovenwijdte, taille, heuphoogte en lengte is belangrijk. Toch beging ik een kapitale fout: ik mat de lengte van het patroon niet na. Bij deze tijd voor nog een wijsheid - helaas kan ik die ook bevestigen uit ervaring: haast en spoed is zelden goed. En zo geschiedde ...  er van uitgaande dat ik vrij, comfortabel en gerust wil kunnen bewegen als ik het jurkje draag tenminste. Het hemdjurkje bleek te kort maar bovendien ook onvoldoende getailleerd en te recht naar mijn goesting. Het onafgewerkte jurkje verdween ook onder de berg strijk.

Ik hoor jullie al denken: uit het oog, uit het hart. Mis! Het vergt wat tijd en geduld maar op zo'n moment ga ik op zoek naar een oplossing! Vorige week zette ik ter hoogte van de taille de schaar in mijn jurkje en zowel het voor-als het rugpand voorzag ik van nodige figuurnaden. Hier kocht ik 60 cm extra stof en tekende vanaf de taille een A-lijn rok. Dat betekent meteen ook: exit doorlopend knoopsgatenbeleg! Zo, problemen opgelost!

Het patroon voorziet halflange mouwen met mouwsplit en polsboorden. Ik verkies korte mouwen voor een zomers kleedje, lekker comfy (en toch very stylish als je het mij vraagt)! De mouwtjes versmalde ik en stikte lichtgeel paspel tussen de mouw en het boordje. Om de zoom te accentueren, werkte ik die ook af met lichtgeel paspel.

Het knoopsgatenbeleg en de zakjes voorzag ik van lichtgele drukknopen. Ook schouderpatjes - leuk detail-  zette ik vast met de drukknopen.

Eerlijk toegegeven, van de originele Olivia jurk blijft er nog weinig over. Oef! Het einde kroont het werk!

1 reactie op “Olivia jurk”

  1. oma Linda, 21/07/2015 om 17:36:17

    Wow!!Een prachtige creatie! Super!!

Plaats een reactie