Visit Oostende!

Vandaag waren we toerist in eigen streek! We maakten een leuke wandeling op kindermaat doorheen een toeristisch gedeelte van Oostende.

Ons avontuur startte vlakbij Lange Nelle, de Oostendse vuurtoren, aan de Oosteroever. Dat is het voorhavengebied tussen de Spuikom en de duinengordel en op een boogscheut van het centrum van Oostende. Daar namen we de gratis (!) overzetboot Het Rode Vierkant naar de Visserskaai. Op de Visserkaai heerst er altijd wel een gezellige sfeer. We waaiden letterlijk en figuurlijk even uit op het Westerstaketsel, genoten van de zilte zeelucht en droomden luidop over een eigen zeilboot (maar het striemende zand bracht ons terug naar de realiteit).

Daarna wandelden we verder naar het Zeeheldenplein met het herdenkingsmonument voor de zeelieden. Dé blikvanger van het plein is Rock Strangers, een kunstwerk van Arne Quinze.

's Middags vulden we onze buikjes op het Wapenplein, ook op kindermaat ;-)

Nieuwe energie, tijd voor 't vervolg van onze wandeling. Tijdens de overzet al trokken de torens van de Sint -Petrus-en Paulus kerk hun aandacht. Een kasteel!? Het idee alleen al doet menig kinderhartjes sneller slaan! Een kerk! Geen probleem, ook dààr wilden ze wel eens in (helaas bleek de deur op slot). Ook de Peperbusse, een overblijfsel van de oude Sint-Pieterskerk die in 1896 door brand verwoest werd, sprak tot de verbeelding.

We zetten onze tocht verder en bewonderden de ijslandvaarder De Amandine O.129. Een mooie herinnering aan een bewogen periode uit de visserijgeschiedenis. We wandelden ook langs een heus piratenschip. Enfin, dat dàchten onze kinderen, in werkelijkheid ging het om de driemaster De Mercator.

En plots waren ze er: de pijnlijke voetjes! En: wanneer gaan we terug terug naar de boot? Zijn we er bijna? Een ijsje bracht soelaas en de overzet ons terug naar Oosteroever.

We zagen, genoten en weten dat er nog zovéél moois te ontdekken valt (maar dat zal voor een volgende keer zijn).

 

 

Plaats een reactie