Tijd

6 Tips om méér gedaan te krijgen op een dag, dat was de slagzin van een e-mail die ik uitgerekend op de laatste dag van de zomervakantie kreeg. Op dat heldere moment flitste door mijn hoofd: niet nodig wànt morgen is het 1 september! Hoera want terug naar school staat zowat gelijk met terug structuur, terug een huis dat minstens 12 uur netjes blijft, terug rustig boodschappen doen zonder aan de kassa verrast te worden door plotseling uit je kar opduikende zakken snoep die ze even voordien vakkundig verstopt hadden onder de groenten, terug een verfvrije ontbijttafel, terug tijd om rustig de bedden op te maken zonder te moeten vrezen dat de koekjeskast ondertussen leeg geroofd wordt, terug ... zo zou ik nog even kunnen doorgaan maar 1 september betekent vooral terug tijd! Tijd om méér uit je (vrije) dag te halen.

Wel, vandaag was zo'n dag: speelgoed sorteren, schoonmaken, strijken, tuinieren ... Ik genoot er met volle teugen van! Na schooltijd maakten we samen dessert: rabarber-appelcrumble! Een topper (vooral met een bolleke vanille crème erbij)!

Benodigdheden voor de vulling:

400 gr rabarber

200 gr appel

1 citroen

40 gr bruine suiker

Benodigdheden voor het kruimeldeeg:

- 90 gr bloem

- 50 gr witte suiker

- 50 gr boter

Aan de slag of zet je kinderen aan het werk (ha, wééral tijd gewonnen!):

- Snij de rabarber en de appels in kleine stukjes

- Pers de citoen

- Meng de fijngesneden rabarber en de appeltjes met de suiker en het citroensap.

- Laat dit mengsel gedurende 5 à 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

- Meng de boter, de bloem en de suiker tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.

- Schep de compote in een vuurvaste schotel en laat even afkoelen

- Strooi het kruimeldeeg erover.

- Bak de crumble in een voorverwarmde oven goudbruin (180° C - 30min).

 

Smakelijk!

Plaats een reactie