Mmm ... lekker!

Wat schafte de pot vandaag? Quinoa met gegrilde groenten en geitenkaas, mmm... lekker!

Quinoa is een voedzaam alternatief voor rijst, pasta of aardappelen. Regelmatig komt er quinoa op tafel. In het begin moesten de kinderen er even aan wennen maar ondertussen zijn ze de smaak en de textuur gewoon.

Het recept van de dag:

Benodigdheden (2 volw. + 3 kids)

- 2 gele paprika's, 1 courgette, 2 aubergine's, 1 rode ui, een handvol kerstomaatjes, 150 gram olijven

- 2x (een bûche) geitenkaas (150gr/stuk)

- 300 gram quinoa

- peper en zout, thijm, rozemarijn, look

- 3 eetlepels olijfolie

 

Aan de slag:

- Snij de paprika's, de courgette en de aubergine's in kleine blokjes.

- Snij de look fijn en voeg toe aan de groenten.

- Kruid met peper, zout, thijm, rozemarijn en look.

- Meng de olijfolie onder de groenten.

- De vuurvaste schotel met de groenten gaat de oven in (25 minuten). Schep regelmatig om.

- Kook ondertussen de quinoa.

- Snij ondertussen ook de tomaten in kwartjes en de olijven in ringetjes.

- Na 15 minuten, voeg je de tomaatjes en de olijven toe.

- Meng de quinoa met de beetgare groenten.

- Snij de geitenkaas en leg de stukken op de schotel.

- Zet het gerecht nog even onder de grill.

 

Smakelijk!

Plaats een reactie