mmm ... granola!

's Morgens heb ik wat tijd nodig. Om de ochtendrush zonder kleerscheuren door te komen heb ik nood aan een flinke kop koffie en een boterham met speculoospasta. Vaak staat er hier ook yoghurt met vers fruit of met ontbijtgranen op de ontbijttafel.

Granola is het hippe ontbijt van dit moment. Het is een feit dat het een gezond alternatief voor de (meestal te gesuikerde) ontbijtgranen uit de supermarkt. Het basisingredient van granola is havermout. Maar eerlijk gezegd havermout leek me nogal saai en vooral smakeloos. Tot ik enkele maanden geleden deze blogpost las. Interessant, dus gingen we ook voor een homemade granola. Ik zocht verschillende recepten en gaf er uiteindelijk een eigen twist aan. Een recept volledige naar onze eigen smaak en bovendien kan je eindeloos variëren.

150 gr havermoutvlokken

75 gr noten

50 gr zonnebloempitten

2 eetlepels sesamzaad

3 eetlepels amandelschilfers

3 eetlepels honing

3 eetlepels plantaardige olie

2 eetlepels bruine suiker

3 eetlepels gedroogd fruit

 

Aan de slag:

Meng de havermoutvlokken, de noten, de pitten, het sesamzaad, de amandelschilfers, de honing, de olie en de suiker (foto 1).

Het mengsel gaat (op een bakplaat) de oven in (30 minuten - 150°C°). Roer regelmatig om.

Laat de granola afkoelen voor je het gedroogd fruit toevoegt.

Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw homemade granola!

 

Tip

Voeg bij de granola yoghurt en eventueel wat vers fruit toe en je start je dag gezond!

Plaats een reactie