trench jurk

Twee jaar geleden viel mijn oog op de trench jurk. Het patroon sprak me aan. Het schouderstuk is een leuk accent (en blijkbaar ideaal voor dames met een -heeeum beperktere boezem). Toen al belandde het jurkje op mijn TO SEW-lijstje. Dat lijstje is ellenlang en eigenlijk is het een lijst zonder deadline, enkel een bron van inspiratie. Af en toe komt er iets bij of wordt er iets geschrapt, wijzigt de volgorde of in het slechtste geval raak ik het lijstje kwijt! Dan wordt er gewoon een nieuw lijstje gemaakt (en komen enkel de toppertjes er terug op te staan). De trench jurk bleek er zo ééntje.

Onlangs vond ik een donkerblauw soepelvallend stofje (stretch jeans) en dacht ik onmiddellijk aan het patroon. Ik zag het al voor me: de trench jurk met a touch of red! Samen met de stof belandden 3 rode knopen en rode paspel in mijn winkelmandje.

Het opvallende schouderstuk werd extra in de kijker gezet met de paspel. De mouwpatjes paste ik aan: geen rechte maar afgeronde mouwpatjes ook mét paspel.

LMV stelde voor om een elastiek te spelden op de averechtse kant van de mouw, die een beetje uit te rekken aan beide kanten om dan boven-en onderaan vast te naaien terwijl je het lichtjes uitrekt om een rimpeleffect te krijgen ter hoogte van het mouwpatje. Mmm ... ik hou niet van zoveel onberekendheid en gokwerk. Tussen de merktekens smockte ik, zodat er mooi gelijkmatig verdeelde plooitjes onder het mouwpatje zitten. Nog een pluspunt: de binnenzijde is netjes: geen lelijk en storend stuk elastiek aan de binnenzijde van de mouwen.

De zoom werkte ik af met een tweelingnaald (geen blinde flanelsteek zoals LMV voorstelt), hier geen gedoe met naald en draad dus!

De trench jurk wordt van mijn TO SEW-lijst geschrapt én ik ben tevreden met het resultaat. Op naar een nieuwe uitdaging!

6 reacties op “trench jurk”

 1. Marjan middelkoop, 26/11/2017 om 16:41:04

  Hoi, ik wil dit jurkje ook maken, maar moet het perse. An stretch stof?

 2. Sanne, 2/12/2017 om 19:35:45

  Dag,

  Waar zou ik dit patroon kunnen terugvinden? In welk nummer/ jaartal?
  Ik wil hem graag maken, maar kan het nergens vinden.
  Alvast bedankt,
  Groet, Sanne

 3. Jasmine De Cock, 22/10/2018 om 12:13:07

  Beste,

  Graag had ik dit jurkje willen maken, waar kan ik het patroon vinden / kopen?
  Alvast bedankt
  Groeten Jasmine

 4. Mijntje, 27/10/2018 om 21:26:55

  Hallo,
  Ik zou deze jurk ook heel graag willen maken...waar kan ik het patroon vinden?

  Groetjes mijntje

 5. Joke Wolvers , 31/12/2018 om 23:10:53

  Zou ik het patroon van het jurkje ergens kunnen kopen? Ik vind het een leuk, vlot modelletje.

 6. desloovere manja, 16/03/2019 om 18:38:04

  beste,

  kan ik dit patroontje ergens verkrijgen in maatje 42?

  ik wil graag mijn dochter verrassen!!

  kan je mij helpen aub?

  hartelijke dank

  manja

Plaats een reactie