Carnaval

't Is feest! Geweldig vinden mijn bengels het: vandaag vieren ze carnaval op school! 's Middags krijgen ze amper een boterham naar binnengewerkt, de zenuwen gieren door hun (kleine) lijfje, de decibels schieten de hoogte in, de toeters en de serpentines zitten al in de boekentassen en nu al loopt er een spoor van confetti doorheen het huis :-) kortom, ze zijn er klaar voor!

Marth is dol op prinsessen. De keuze was dus snel gemaakt: een prinsessenkleed. De Jewelry Box Ballerina jurk leek me een ideaal patroon om mee aan de slag te gaan. Het kleedje werd genaaid van oudroze taft in combinatie met lichtroze organza. Op het voorpand, zijn de schouderbandjes en de rok geaccentueerd met kleine satijnen roosjes. Als extraatje werd het gerimpelde bovenlijfje versierd met paillettenband.

Fien koos voor Jasmine. De mooie prinses Jasmine (uit de Disneyfilm Aladdin) spreekt tot de verbeelding of zou het eerder het rebelse kantje van Jasmine zijn die haar aanspreekt?! Het idee haalde ik uit het Grote Disney Verkleedboek. Het patroon van de broek paste ik aan en het patroon van het topje tekende ik zelf. Uit ervaring wist ik al dat de pasvorm van de kleedjes uit het boek niet altijd goed is. Ik gebruikte blauw satijn en blauw organza. Het topje werkte ik af met satijnen biais, paillettenlint en de nodige blingbling. Als kers op de taart naaide ik op de donderblauwe (verstevigde) ceintuur een sjieke bloemvormige knoop! Met het overschotje van de donkerblauwe stof maakte ik nog een haarlint inclusief de nodige blingbling.

Vorig jaar maakte ik een hondjespak voor Nora. Dat was een schot in de roos: regelmatig nog dartelt hier een vroljke puppy rond in huis! Het succesverhaal kreeg een vervolg: een luipaardpak voor Nora. Ik gebruikte hetzelfde patroon en een lekker warme fleece met luipaard print.

Plaats een reactie