Pyjamadag

Bednet nodigde alle lagere en middelbare scholen uit om op vrijdag 4 maart in pyjama naar school te komen. Om zo langdurig zieke kinderen en jongeren, die niet naar school kunnen, een hart onder de riem te steken. Een leuk initiatief! Enthousiast ging 't Boompje in op die uitnodiging. Nog enthousiaster sprongen de meiden op vrijdagochtend uit hun bed om zich ... opnieuw in hun pyjama te hijsen! Hilariteit alom natuurlijk!

Voor de gelegenheid had ik een nieuw slaapkleedje voor Marth genaaid (de exemplaren in haar kast bleken plots 3/4 mouwen of een 7/8 broek te hebben, helemaal géén zicht dus om mee naar school te gaan dus).

't Stofje had ik een paar maanden in mijn stoffenkast liggen. De reden waarom het in mijn kast bleef liggen: twijfel! Kan het voor een kleedje of is het eerder pyjama-stijl? De gelegenheid deed zich voor en de twijfel verdween: het zou een pyjama worden. Méér zelfs: uit 2m tricot werden 2.5 pyjama's geboren! Voor Nora's pyjamabroekje gebruikte ik bijpassende roze tricot.

In Ottobre 6/2009 vond ik leuke patroontjes: een Becky nachtjapon voor Fien, een Mocking Bird nachtjapon voor Marth en een Night Owl + Stripy legs pyjama voor Nora.

Zo'n snel-klaar-projectjes (zoals vriendin A. ze graag noemt), zorgen voor instant happiness. En gelijk heeft ze: de meiden zijn apetrots en ik ben tevreden met het resultaat!

(Al zien ze in hun pyjama met een t-shirt, kousenbroek en laarzen er natuurlijk wel een beetje gek uit!)

Plaats een reactie