Tea Time

Vorige week was ik een paar dagen goed ziek. Op zo'n ellendige dagen, kan een flinke kop thee echt deugd doen. Onze thee halen we steevast hier, een aanrader! 's Zomers kiezen we ook vaak voor heerlijke muntthee (met verse munt recht uit onze hof), maar ook verse gemberthee is een topper.

Gemberthee zorgt voor zo'n heerlijk verwarmend effect. Gember zit boordevol vitaminen, ideaal dus op het moment dat mijn weerstand een flinke boost kan gebruiken! Bovendien is de thee écht lekker en in 1-2-3 klaar! Nog een aanrader dus (zéker op een druilerige maandag als vandaag)! Mijn kopje met dampende thee staat al klaar!  :-)

Ingrediënten voor 2 koppen thee:

2  à 3 cm gember

1 sinaasappel

water

Aan de slag:

Snij de gember in dunne plakjes.  Doe dit in een theepot.

Snij 2 schijfjes sinaasappel.

Pers de rest van de sinaasappel. Giet het sap in de theepot.

Giet kokend water in de theepot.

Laat even afkoelen (+/- 5 minuten).

Leg in elk kopje een schijfje sinaasappel en giet de thee erbij.

Plaats een reactie