Jump jump ... jumpsuit!

Twee maanden geleden zag ik hier leuke viscose. Een beetje overmoedig bestelde ik een flink stuk, vastberaden om een jumpsuit te naaien. Ongeveer rond diezelfde periode startte ik het voorbereidende werk: het Burda patroon uittekenen en aanpassen waar nodig. Het bleek een hele klus te zijn.

De geknipte patroondelen bleven dagenlang in mijn naaidoos steken. De twijfel sloeg toe: bananen en flamingo's - wàt heb ik gekozen! En zou een jumpsuit me wel staan? De weinige exemplaren die ik tot dan toe al gepast had - in overbelichte paskamers- waren alles behalve flatterend.

Op een regenachtige middag, ging ik toch aan de slag. Stap voor stap én met een lange steek, naaide ik de 'grote' stukken: het bovenstuk (zonder de opstaande kraag en zonder de mouwen) en de broek. Dat ging vlot, toch verdween mijn werk opnieuw dagenlang in mijn naaidoos.

Een pasbeurt overtuigde me om opnieuw aan de slag te gaan. Het boven- en onderstuk zette ik aan elkaar. Nog een pasbeurt later, besloot ik alles opnieuw uit elkaar te halen om het daarna terug vast te naaien. Gekkenwerk, zo lijkt het wel maar driegen (met lange steken voorlopig vastnaaien) loont zeker en vast de moeite.

Ook hierna verdween mijn jumpsuit-in-wording opnieuw in mijn doos. Even had ik genoeg van. Stiekem glimpten er ook andere projecten tussen: de Ditte, de zomerjurkjes ...

Vorige maand haalde ik mijn project opnieuw boven. Met behulp van een rimpeldraad zette ik de mouwen in. Het patroon voorzag een mouwpatje. Ik ben er dol op (o.a. hier gebruikte ik mouwpatjes) maar toch liet ik ze weloverwogen achterwege. De stof is al redelijk 'druk', mouwpatjes zouden geen meerwaarden zijn.

Op een zucht van het einde, ging het mis. De opstaande kraag leverde problemen op. De kraag viel niet zoals het hoorde. Tot drie keer toe ging de kraag er af. Uiteindelijk paste ik de kraag aan en tekende ik een extra beleg. Ik hoef je er wellicht niet bij te vertellen dat ook tijdens dat proces mijn jumpsuit regelmatig naar dé doos verbannen werd.

Na heel wat meet-,pas-, naai- en strijkwerk werkte ik mijn jumpsuit vorige week af met roze drukknoopjes!

O ja, de bananen en de flamino's? Ondertussen ben ik al aan gewoon geraakt. Méér zelfs: I love them! ;-)

Foto's: Mi Design

Plaats een reactie