Kinder- en Jeugdjury

Als kind gingen we regelmatig naar de bib in Klemkerke. Ik herinner mij de bib als een oud gebouw met 3 mysterieuse kamertjes, met krakende vloeren, donkere hoekjes en de spinnenwebben in de hoge gang. Zelfs de geur van de vele oude boeken daar kan ik me nog voor de geest halen.

Jaren later sloot de oude bib en werd een straat verder een nieuwe uitleenpost geopend. Weg oude boeken, weg krakende vloer, weg mysterie maar de bibbezoekjes bleven. De nieuwsgierigheid was gewekt: boeken lezen is leuk. Even wegdromen, op reis doorheen de wondere wereld van verhalen.

Ook met de bengels ga ik regelmatig naar de bib (helaas zijn ook regelmatig boetes). De meiden zijn dol op verhalen en boeken. Een uitje naar de bib is dus altijd fijn! 1 keer per maand is er KJV. De bib organiseert kinderleesgroepen voor de verschillende leeftijden. Voor de kleuters en de kinderen van het 1ste lj is er een leuk voorleesmoment.

Onlangs organiseerde KJV een afsluitend feestje om de bekroonde jeugdboeken 2015-2016 voor te stellen. Een feestje met de nodige hapjes, drankjes én een artikeltje in de Krant van West-Vlaanderen!

Plaats een reactie